Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Googles svar på kritiken

Publicerad: 12 Mars 2018, 06:23

Nu kommenterar Google den kraftiga kritik som den senaste veckan riktats mot nätjättens videonätverk Youtube.


Ämnen i artikeln:

GoogleYoutube

Förra veckan riktades kraftig kritik mot Google för brister i företagets hantering av trakasserier och spridning av upphovsrättsskyddat material på nätjättens videonätverk Youtube. Trots att Google vid upprepade tillfällen uppmärksammats på problemet, bland annat avExpressen och Dagens Nyheter, så har hatkanalerna kunnat fortsätta.

Med anledning av diskussionen skrev TU:s vd Jeanette Gustafsdotter ett öppet brev till justitieminister Morgan Johansson i vilket hon önskade ett möte för att få veta regeringens inställning till att amerikanska IT-bolag publicerar olagligheter.

I ett blogginlägg kommenterar Google nu kritiken:

”Youtube är en öppen plattform, byggd kring principerna om yttrandefrihet. Ofrånkomligt innebär detta att vissa människor kommer att uttrycka kontroversiella åsikter som andra i grunden inte håller med om.

För tydlighetens skull: detta betyder inte att vad som helst är tillåtet att publiceras på Youtube. Utöver att innehållet som publiceras måste vara i linje med lokal lagstiftning så har Youtube även policyer som reglerar vilket innehåll som tillåts på plattformen.”

Läs också

 Efter kritiken mot Google – hatkanal stängs ned

 TU kräver att Google agerar mot hatkanaler

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GoogleYoutube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.