Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Google börjar med intressebaserad annonsering

Publicerad: 11 Mars 2009, 11:10

Relevanta budskap och individuella erbjudanden till nätsurfare. Det erbjuder Google från och med i dag till alla som är inne antingen på YouTube eller Googles eget nätverk.


Ämnen i artikeln:

GoogleYoutubeStina Honkamaa

Annonsörerna väljer vilka sökord man ska publiceras tillsammans med
Systemet gör det möjligt för en annonsör att identifiera en besökare som tidigare besökt webbplatsen och utifrån den informationen komma med riktade erbjudanden.
Utifrån vad besökaren tittat på på YouTube och vilka sidor de besökt i Googles innehållsnätverk får de också en profil baserat på intressen. Till exempel kan de klassas som bilentusiaster eller trädgårdsintresserade och får då budskap från annonsörer som är intresserade av att nå den typen av människor.

– Annonser är en värdefull informationskälla som kopplar samman människor med produkter, tjänster och idéer som intresserar dem. Vi kan skapa mervärde för alla genom att göra annonserna mer relevanta och förbättra kopplingen mellan annonsörer och våra användare, säger Stina Honkamaa, Googles Sverigechef, i ett pressmeddelande.

Tidningar och sajter som använder sig av Googles system har fram till den 8 april på sig att uppdatera sin policy för hur användaruppgifterna används. Då ska också de första betatesterna börja i USA och Europa.

Ämnen i artikeln:

GoogleYoutubeStina Honkamaa

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.