Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Goebbels kan ha gjort Europas första gratistidning

Publicerad: 18 Augusti 2008, 09:19

Samtidigt som Röda Armén slog ner de sista resterna av de nazistiska styrkorna på Berlins gator gjorde propagandaminister Joseph Goebbels det som kan ha varit Europas första gratistidning. Der Panzerbär skulle gjuta mod i Tredje Rikets sista försvarare.


Tidningen som hade undertiteln ”Kampfblatt für die Verteideger GrössBerlin” (Kampblad för Stor-Berlins försvarare) var en fyrsidig publikation som kom ut mellan den 23 och 29 april 1945 skriver Newspaper Innovation och hänvisar till en artikel i Media History.

I den skrev Goebbels bland annat om hur en tysk armé skulle komma till Berlins undsättning och om hur de amerikanska styrkorna snart skulle börja bekämpa Sovjetunionen i stället för Tyskland.

Sista numret delades ut den 29 april.

Dagen efter sköt sig Adolf Hitler. Dagen därpå propagandaminister Goebbels. Den andra maj faller Berlin och den sjunde maj kapitulerar Tyskland

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.