Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Glöm inte att nominera till Årets Dagstidning

Publicerad: 31 Augusti 2006, 13:27

På grund av tekniska problem med länkarna på hemsidan förlänger vi nomineringstiden till Pressens Tidnings tävling Årets dagstidning till den 6 september.


Årets dagstidning 2006  här är reglerna:
Nomineringen är fri, dvs vem som helst får komma med förslag. Det finns inga formella krav, men en bra skriven motivering och bifogade exempel är förstås bra. Du får vara anonym men det är bättre om du anger namn och kontaktdata så att juryn kan ställa kompletterande frågor.
Mejla till Lena Hellgren, lh@tu.se, eller posta till ”Årets Dagstidning”, Pressens Tidning, Box 22 500, 104 22 STOCKHOLM.

OBS! Deadline är 6 september och priserna delas ut den 4 oktober i Stockholm i samband med Nordiska Bransch- och Marknadsdagarna (mer info om prisfesten längre ner).

Tävlingen är indelad i följande klasser:
1) Årets Dagstidning
Priset delas ut till tidningsföretag som totalt sett under året visat på nytänkande, mod och kraft i förändrings- och utvecklingsarbete. Summan av de viktiga delarna i tidningsens affärer ska beaktas, det redaktionella, kommersiella, tekniska, distributionsmässiga etc. Tidningen måste inte vara lönsam, men hur företaget lyckats sanera och/eller förbättra sin ekonomi ska tillmätas stor betydelse. Utmärkelsen ska omfatta den totala prestationen i traditionella och eventuella digitala medier.

2) Årets Dagstidning. Digitala Medier
Priset delas ut till tidningsföretag som i sitt arbete med digitala medier visat på nytänkande, mod och kraft i förändrings- och utvecklingsarbete. Samtliga viktiga delar i verksamheten ska beaktas, som till exempel redaktionellt innehåll, kommersiell framgång och teknisk professionalism. Hur tidningen/företaget utnyttjar de unika möjligheter som digitala medier erbjuder ska ha stor betydelse för valet av vinnare.

3) Årets Redaktion
Priset delas ut till redaktion som under året visat kraft och kreativitet i att utveckla redaktionellt innehåll och/eller arbetsformer. Nytänkande, mod och okonventionella projekt och lösningar ska särskilt beaktas. Kreativ samverkan mellan traditionella och digitala medieformer är ett plus i bedömningen. Utveckling av god journalistisk och publicistisk kvalitet är ett baskrav.
Priset kan ges till allt från en del av en redaktion (t ex en sportredaktion eller en webbredaktion) för ett enskilt projekt till en hel redaktion för årets totala prestation.

4) Årets Annonsorganisation
Priset delas ut till annonsorganisation som under året visat kraft och kreativitet i att utveckla försäljning och/eller arbetsformer. Nytänkande, mod och okonventionella projekt och lösningar ska särskilt beaktas.
Samverkan mellan försäljning i traditionella och digitala medieformer är ett plus i bedömning. Det konkreta kommersiella resultatet av årets prestationen och/eller framtida potential ska tillmätas stor betydelse.

5) Årets Marknadsinsats
Priset delas ut till marknadsorganisation som under året visat kraft och kreativitet i att utveckla marknadsaktiviteter. Nytänkande, mod och okonventionella projekt och lösningar ska särskilt beaktas. Priset kan belöna ett enskilt projekt eller summan av tidningens/företagets arbete under året. Det konkreta kommersiella resultatet av marknadsinsatsen och/eller framtida potential ska tillmätas stor betydelse.

6) Årets Säljare
Priset är tills vidare det enda individuella av Årets Dagstidningpriserna. Det delas ut till säljare som under året visat kraft och kreativitet och som genom enastående insatser nått storartade resultat. Nytänkande, mod och okonventionella arbetssätt och aktiviteter ska särskilt beaktas. Det konkreta kommersiella resultatet av säljarens insatser och/eller framtida potential ska tillmätas stor betydelse.
Priset kan utdelas till säljare inom alla delar av tidningen, till exempel annons, prenumeration, lösnummer, sponsring, affärsavtal. Det kan gälla insatser i alla former av medier, både traditionella och digitala, men också andra aktiviteter som tidningen ägnar sig åt som events eller olika former av mer fristående produkter.

7) Årets Distributionsbolag
Priset delas ut till distributionsbolag som under det gångna året visat kraft och kreativitet i att utveckla distributionen av dagspress. Nytänkande, mod och okonventionella projekt och lösningar ska särskilt beaktas. Priset kan belöna ett enskilt projekt eller summan av distributionsföretagets arbete under året.
Nyckeltalen är viktiga, men inte allena avgörande för korandet av årets distributionsbolag. Den kommersiella potentialen i årets prestation ska beaktas.

8) Årets Tryckeri (SM i fyrfärgstryck)
Denna tävling arrangeras av Tidningsutgivarna. Mer information här!

Prisutdelning på Berns den 4 oktober!
Välkommen till Oktoberfesten med prisutdelning i tävlingen Årets Dagstidning på Berns den 4 oktober kl 20.00. Gastkramande spänning utlovas liksom det mesta som hör till en riktig oktoberfest – mat, öl, glad samvaro och bompaorkester i lederhosen. Allt till det fantastiska priset av 375 Kr + moms.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.