Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Glatt papper och glad ton höjer upplagan

Publicerad: 24 Februari 2011, 22:04

Glättigt papper och en glad underton i tidningen. Det är framgångsreceptet för Vimmerby Tidning. Den enda dagstidning som ökad sin upplaga i år.


Som enda dagstidning i Skandinavien trycker Vimmerby Tidning med glättat papper vissa dagar. En bidragande orsak till att tidningen lyckats öka upplagan 2010. Trots att alla andra dagstidningar tappat. Och trots att tidningen kommer ut i ett område med minskande befolkning. Det menar Vimmerby Tidnings vd och ansvarige utgivare Bengt Ingemarsson.

Sedan har vi som uttalat mål att vara nära människorna. Att följa dem från födseln till de avlider.

Men de tankarna har fler tidningar. Varför lyckas ni när de tappar?

Säg det. Men vi försöker ha en positiv anda. Inte så att vi backar för att skriva om allvarliga saker. Men hittar vi en glad nyhet trycker vi till lite extra.

Och en tidning som skriver om när brandkåren räddar en katt som fastnat i ett träd kommer alltid att klara sig. Det är jag övertygad om, säger Bengt Ingemarsson.

Sedan är det en bra laganda på Vimmerby Tidning också. Alla hjälper alla. Hör tryckarna något som kan vara en nyhet säger de det till redaktionen. Det är också en viktig del till att Vimmerby Tidning ökat från 12 000 till 12 200 ex menar Bengt Ingemarsson.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.