Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gisslan släppt i utbyte mot kriminella

Publicerad: 13 November 2008, 06:41

Kanadensiska journalisten Mellissa Fung, som kidnappades och suttit instängd i en jordhåla i 28 dagar, släpptes fri efter en fångväxling som iscensatts av den afghanska underrättelsetjänsten.


Melissa Fung är anställd vid tv-bolaget CBC. Hon kidnappades i Kabul den 12 oktober och släpptes fri i lördags. I 28 dagar satt hon instängd i en jordhåla, ibland fastkedjad och iförd ögonbindel.

I lördags kväll lämnades hon över till den afghanska underrättelsetjänsten i en stad söder om Kabul.

I en tv-intervju med CBC, som refereras i Canwest News Service berättar hon att hon släpades in i en bil och knivhöggs i axeln. Hon beskriver jordhålan som hon kördes till beskriver hon som ”inte större än en toalett”. Kidnapparnas ledare var i 20-årsåldern.

Under de fyra veckor Melissa Fung under satt instängd försökte hon hela tiden att tänka positivt, hon fick också ett löfte
från kidnapparna att de inte skulle döda henne.

Kidnapparna tillhörde en kriminell familj som försörjde sig på att föra bort utlänningar och begära pengar för dem.
Vid tv-intervjun sade Melissa Fung att anledningen till att hon släpptes fri var att den afghanska underrättelsetjänsten gripit den kriminella familjen:

– De gick med på att släppa mig i utbyte mot dem, sa Fung i CBC-intervjun.

Se intervjun här.
Läs mer här.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.