Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Generationsskifte i Bonniers styrelse

Publicerad: 7 Maj 2015, 09:49

Bengt Braun och Jeanette Bonnier lämnar koncernstyrelsen. I stället kliver Peder Bonnier och Kerstin Mogull in.


Ämnen i artikeln:

BonnierKit

Peder Bonnier är vd och i KIT. Innan var han digital chef på Bonnier Tidskrifter. Tidigare har han arbetat med marknadsföring och digitalt på bland annat Unilever och NBC Universal. Peder Bonnier är även styrelseledamot i amerikanska Bonnier Corporation, Mediafy, Beckmans Designhögskola och IAB Sverige. Han har en kandidatexamen i ekonomi från London School of Economics och en MBA från Stanford Graduate School of Business.

Kerstin Mogull är vd för Tate Galleries med huvudsäte i London. Tidigare har hon karriär med fokus på strategi och digital medieutveckling på chefsbefattningar inom framförallt BBC men även som strategichef för den globala utomhusreklam-koncernen Clear Channel. Hon har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och en MBA från Kellogg School of Management vid Northwestern University.

De nya ledamöterna kommer förstärka styrelsen med insikter inom digital medieutveckling och ett fördjupat internationellt perspektiv. Kerstin Mogull har lett affärsutvecklings- och strategiarbete i ett av Europas största medieföretag och Peder Bonnier har drivit digitalt utvecklingsarbete både inom en mer traditionell mediemiljö, och nu i startup-form”, säger valberedningens ordförande Erik Haegerstrand i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

BonnierKit

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.