Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gemensamt magasin för Gula Båtarna

Publicerad: 2 mars 2016, 06:44

Aftonbladet och Svenska Dagbladet gör ett gemensamt magasin om och för Gula Båtarna som opererar i Medelhavet för att rädda flyktingar.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Över 1 000 människor har hittills räddats av Schibsteds Gula Båtar sedan de sjösattes i september i fjol. Nu har Aftonbladet och Svenska Dagbladet tagit fram ett gemensamt magasin för att berätta om hur arbetet ombord går till.

Vi har skickat ner reportrar och fotografer som rapporterat. Normalt är man åskådare, men de som har rapportrat har fått gripa in och kommit hem helt tagna av upplevelsen. Vi måste fortsätta med det här initiativet så länge vi kan, säger Martin Wåhlstedt, printchef på Aftonbladet, till Resumé.

Priset för magasinet, som finns i handeln från och med i dag och tolv dagar till, är 50 kronor och de går oavkortat till båtarna, tidningarna tjänar alltså inga pengar. Det finns inte heller några annonser i magasinet, fokus ska helt och hpållet vara på innehållet.

Schibsted skickar räddningsbåtar till Medelhavet

Elva döda bärgades av Gula båtarna tidningscheferna kunde varit där

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.