Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gemensam sport för BLT och Sydöstran

Publicerad: 27 April 2010, 09:26

I höst slår BLT och Sydöstran samman sina sportredaktioner. Trots att det innebär att färre kommer att bevaka sporten menar tidningarnas chefredaktörer att det här gynnar läsarna.


I dag har de anställda på Blekinge Läns Tidning och Sydöstran informerats om att tidningarnas sportredaktioner ska slås samman.

Det känns hemskt. Efter 46 år på tidningen och 30 år på sporten känns det hemskt, säger Sydöstrans avgående sportchef Conny Pettersson.

   Men det är mycket ekonomi nu. Eller bara ekonomi. Vilket man får ha en viss förståelse för. Men ändå.

Samarbetet innebär att åtta reportrar kommer att bevaka sporten för Sydöstran, jämfört med fem i dag. Det kommer att gynna alla sportintresserade tidningsläsare, säger Anders Hall, chefredaktör på Sydöstran i ett uttalande enligt Sydöstran.se.

   Med gemensamma resurser kan vi ge BLT:s läsare den bästa och bredaste bevakningen av alla medier i Blekinge. Det blir en vinst för alla sportintresserade läsare, säger BLT:s tidningschef Kerstin Årmann till BLT.se.

I dag har tidningar tillsammans 11,5 tjänster på sportredaktionerna. Efter sammanslagningen är tanken att 8 personer ska sköta bevakningen. Förändringen  kommer också att innebära en utökad satsning på nätet.

Till hösten slås också tidningarnas nätredaktioner samman.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.