Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gemensam Speedwaysajt i Promedia

Publicerad: 22 April 2010, 06:54

Fyra Promedia-tidningar har skapat en gemensam sportredaktion för Speedway-bevakningen. Målet är att skapa Sveriges bästa Speedwaysajt. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Promedia

Nerikes Allehanda (Indianerna), Norrtelje Tidning (Rospiggarna), Motala&Vadstena Tidning (Piraterna) och Avesta Tidning (Masarna) släpper sajten imorgon när Elitserien har premiär. Speedwayredaktionen hålls samman av en koordinator på varje sportredaktion.

Sajten ligger som en underavdelning på respektive tidnings sajt. Även Karlskoga-Kurirens sajt kommer att ha en sådan underavdelning.  Alla tidningar delar på allt material.

Fansen är intresserade av hela ligan, säger Erik Mattsson på Promedias Utvecklingsverkstad.

Sajten kommer också att innehålla liverapprotering som bygger på en tjänst från Everysport. Även där delar alla tidningar på liverapproteringen från den tidning som är på plats.

Är Speedway stort i det här området?

Det är väldigt stort, tre av lagen är i Elitserien och Masarna åkte ut förra året och spelar i Allsvenskan i år.

Är inte sportredaktionerna rädda att det här kan leda till mindre konkurrens och sämre bevakning?

Nej, alla är vansinnigt positiva. Det finns ingen konkurrens mellan de här tidningarna eftersom de hr helt olika spridningsområden, så den samlade potten kan bara ge mervärde.

Och ni är inte rädda för att lokalpatriotiska artiklar kan väcka ont blod på andra orter, typ På onsdag utplånar vi Rospiggarna?

Rent teoretiskt skulle det kunna göra det. Men genom att speedwayredaktionen kordinerar sig och finns det en ansvarig på varje tidning kan man undvika sådant.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Promedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.