Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gellert Tamas blir gästprofessor

Publicerad: 26 Maj 2011, 11:20

Gellert Tamas föreslås som ny gästprofessor på JMG i Göteborg.


Gellert Tamas föreslås av Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet (JMG) som ny innehavare av familjen Hjörnes gästprofessur i praktisk journalistik.

Ur motiveringen: Det som främst utmärker Tamas journalistiska gärning är hans reportageböcker grundade på flerårigt researcharbete och på ett omfattande muntligt och skriftligt källmaterial. Det är det långa formatet av väldokumenterad undersökande journalistik som är Tamas särskilda kännetecken där frågor kring integration, identitet, etnicitet och utanförskap utgör ett genomgående tema i hans berättelser om landet Sverige. Hans reportageböcker visar hur långt den granskande, undersökande journalistiken kan nå när den är som bäst som samtidsskildring och avslöjare av maktmissbruk.

Beredningsgruppen består av professor Kent Asp (ordförande), Anna Lindal, dekanus för den konstnärliga fakulteten, fil dr Marina Ghersetti och universitetsadjunkt Anna Jaktén, företrädare för journalistlärarna, professor Monika Djerf-Pierre och professor Lennart Weibull, företrädare för forskningen, samt Victoria Greve, studeranderepresentant.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.