Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gefle Dagblad får sin första kvinnliga chefredaktör

Publicerad: 8 September 2004, 13:43

Christina Delby Vad-Schütt tar den 1 januari över som chefredaktör, ansvarig utgivare och vd på Gefle Dagblad. Hon är för närvarande tidningens redaktionschef, en befattning som i samband med redaktörsskiftet läggs samman med chefredaktörstjänsten.


Christina Delby Vad-Schütt är 59 år.  Hon älskar sitt jobb och är, som hon säger,  ”i fin form”. Det nya uppdraget på tidningen är hon beredd att i första hand ge tre år. Hon vill inte precisera hur länge hon jobbat på GD, säger bara ”länge”.
Det hon ser fram emot i sin nya roll är att få det slutliga ansvaret för tidningen.
– Jag ser möjligheter i det.
Vad skiljer dig och Robert Rosén, GD:s nuvarande chefredaktör, åt?
– Robert har jobbat mycket med fusionen mellan Gävletidningarna och hade velat komma längre. Att vi blev en tidning. Jag är en tävlingsmänniska och gillar konkurrens. Jag tycker att det är bra att det finns två tidningar.
– En annan skillnad är att Robert är publicist, medan jag är en tidningsmakare.
Avslutningsvis säger Christina Delby Vad-Schütt att det är extra roligt att GD efter 109 år får sin första kvinnliga chefredaktör.
Robert Rosén, som arbetat på GD sedan 1965 och varit chefredaktör och ansvarig utgivare sedan hösten 1988, kommer att gå i avtalspension från och med nästa år.
KARIN LINDELL

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.