Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gay-aktivist som anmälde tidning misshandlad till döds

Publicerad: 27 Januari 2011, 11:23

David Kato hade stämt tidningen Rolling Stone i Uganda för dess publiceringar av homosexuella. "Vi säger att de ska hängas, inte stenas eller attackeras", säger tidningens chefredaktör i en kommentar.


David Kato var en av dem som fått namn, bild och adress publicerade av tidningen Rolling Stone i Uganda, och han drev en process mot tidningen.

Han attackerades i sitt hem igår eftermiddag och misshandlades till döds.

Rolling Stones chefredaktör Giles Muhame, som kampanjar för att homosexuella ska hängas, säger till Reuters: ”Vi vill att regeringen ska hänga folk som förespråkar homosexualitet, inte att allmänheten ska attackera dem. Vi säger att de ska hängas, inte stenas eller attackeras.”

Till Pink News säger Frank Mugisha, som ingår i Humar Rights Group i Uganda: ”Ingenting kommer att stoppa oss. Davids död kan bara hedras när kampen för rättvisa och jämlikhet är vunnen. David är död och ånga av oss kommer att följa honom, men vi kommer att vinna. David ville se ett Uganda där alla människor behandlas lika oavsett sexuell läggning”.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.