Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gaudeamus får behålla sitt oberoende

Publicerad: 19 Maj 2017, 05:41

Förslaget att kårens verksamhetschef ska göras till ansvarig utgivare över studenttidningen Gaudeamus röstades i går ned i kårfullmäktige. "En oerhörd lättnad", säger tidningens chefredaktör Cornelia Thomasson.


Stockholms universitets studentkårs (SUS) styrelses starkt kritiserade förslag om utvecklingen för Gaudeamus skulle – om det röstats igenom – innebära att tidningens oberoende går förlorat. I propositionen föreslog styrelsen nämligen att SUS verksamhetschef blir den som tar över rollen som ansvarig utgivare från chefredaktören, vilket Medievärlden rapporterat om.

Men så blir det alltså inte.

– För mig var det en oerhörd lättnad att förslaget röstades ned eftersom det var helt barockt i sin utformning, säger Cornelia Thomasson, vikarierande chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen.

Ansvarig utgivare för Gaudeamus blir i stället den person som anställs som projektledare med uppgiften att utveckla tidningen. I kårfullmäktige på torsdagen framhölls att det är av vikt att projektledaren är journalistutbildad, berättar Cornelia Thomasson.

– Det tycker jag känns hoppfullt inför framtiden. Men sedan får vi se vad det här innebär i praktiken. Tidningen har nog en spännande höst framför sig, säger Cornelia Thomasson och fortsätter:

– Det som jag tycker är synd är att budgeten röstades igenom och där var det inte budgeterat för någon papperstidning.

Läs också

Gaudeamus kan förlora sitt oberoende

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.