Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Gårdagens nyhet – Anton Hysén

Publicerad: 10 Mars 2011, 07:28

I kommande nummer av fotbollsmagasinet Offside kommer Anton Hysén ut som homosexuell. Men redan i går slog nyheten ner som en bomb på landets redaktioner.


Nyheten att Anton Hysén, fotbollsspelare i division II-laget BK Utsikten och son till den legendariske Glen Hysén, kommit ut ur graderoben spred sig som en löpeld i medierna igår.

Aftonbladets fotbollsbloggare Simon Bank kommenterade nyheten tidigt i går morse med orden ”Glenns lillgrabb, Tobbes lillebrorsa, har precis sparkat in en blytung garderobsdörr, och det är en spark som är värd mer än alla skott som skjutits på allsvenska planer de senaste åren.”

Johan Orrenius på Expressen hoppas att Anton Hyséns ärlighet i förlängningen ska leda till att krönikor och artiklar av det slag som skrivs om Hysén idag inte ska behövas i framtiden.

Tillsammans med sin pappa Glenn Hysén diskuterade Anton Hysén homofobin inom fotbollen i Studio Ett och i en krönika som publicerades i morse menar Oscar Sundell, sportkrönikör på Trelleborgs Allehanda att Anton Hysén borde tilldelas bragdguldet för sitt mod.

Även Daniel Nordström, chefredaktör på VF och Anja Gatu, sportchef på Sydsvenskan har kommenterat nyheten.

Men mitt i alla översvallande positiva kommentarer finns mörkare stråk. Fotbollskanalen fick inder gårdagen stänga ner kommentarsfältet efter att ha bombarderats med homofobiska kommentarer, skriver resume.se.

Under gårdagen twittrade Glenn Hysén vid ett flertal tillfällen om sonens beslut och tackade också för det stöd familjen fått.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.