Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Gaffas F-skattsedel indragen – bolaget strukturerar om

Publicerad: 1 mars 2019, 08:00

Musiktidningen Gaffa gjorde förlust under förra året. Efter att skatteskulderna växt sig stora drog skatteverket in F-skattsedeln. Bolagets plan är att bli skuldfria inom sex månader.


I september förra året beslutade Skatteverket att dra in svenska Gaffas F-skattesedel. Motiveringen var ett berg av obetalda skulder.

”Ni brister i redovisning/betalning av skatter och avgifter i en utsträckning som inte är obetydlig. Det innebär att det finns sådana brister som för att Skatteverket ska återkalla ert godkännande för F-skatt”, skriver myndigheten i ett brev till Gaffa där beslutet motiveras.

Skulderna uppgick då enligt Skatteverkets handlingar till över 385.000 kronor. Det finns dessutom fler skulder till andra aktörer, uppger bolaget. I dagsläget ska skulderna vara under 300.000 säger Gaffas moderbolags vd Robert Borges.

Anledningen till att det blev såhär är att svenska Gaffa gjorde en stor förlust under förra året, säger Robert Borges.

– När resultaten från 2018 blir offentliga så kommer de visa att Gaffa Sverige hade ett negativt resultat och det är anledningen till att vi har brister i vår finansiering och att vi nu har skulder till skatteverket och till vissa andra, säger han.

Att bolaget inte har en F-skattsedel innebär bland annat att de inte får kredit från offentliga företag som PostNord i nuläget.

– Att bedriva affärer med begränsad finansiering så som vi måste göra i Sverige i nuläget är svårt, men verkligheten är tuff för många svenska medieföretag. Men det påverkar inte den dagliga produktionen av tidningen, säger Robert Borges

Robert Borges säger att Gaffa just nu håller på att omstrukturera bolaget med ekonomisk hjälp från det danska systerbolaget.

– Vi har en plan att betala tillbaka alla skulder. Då kommer vi också få tillbaka vår F-skattsedel, säger han.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.