lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fyra nya chefer till Ekots publiceringsredaktion

Publicerad: 9 oktober 2014, 06:27

Tove Svenonius blir planeringsredaktör, Augustin Erba chef för nyhetsnavet och Josef El Mahdi och Maria Eksedler blir dagredaktörer.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


När Ekots nya organisation börjar gälla efter årsskiftet bildas en ny Publiceringsredaktion med Michael Österlund som publiceringschef. Nu är det klart vilka de övriga cheferna i publiceringsredaktionen blir:

Tove Svenonius har de senaste åren arbetat som gruppchef för Ekots nyhetsreportrar.  Hon har tidigare bland annat varit nyhetsreporter på Radio Stockholm och Ekot.

Augustin Erba är journalist och författare. Han har närmast varit redaktör och producent för Sommar i P1, och har tidigare producerat radio för Sveriges Radio och gjort tv på Aktuellt, Nyhetsmorgon och Utbildningsradion

Josef El Mahdi kommer närmast från TT Nyhetsbyrån där han har arbetat som utrikeschef. Josef har också bland annat varit nyhetschef på Svenska Dagbladet och reporter på Dagens Nyheter.

Maria Eksedler är idag producent på Ekot, och ansvarar dagligen för utbudet i exempelvis Lunchekot och Kvartifemekot. Hon har tidigare varit gruppchef för Ekots nyhetsreportrar och Londonkorrespondent.

Från vänster Maria Eksedler, Josef El Mahdi, Augusin Erba och Tove Svenonius.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev