Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fyra mediechefer tar strid för #rättvistäckning

Publicerad: 7 mars 2016, 12:42

Var finns det uppkoppling? Och var finns det inte? En viktig samhällsfråga som har stor bäring på utvecklingen. Vilket är anledningen till att medierna i Jämtland i en vecka jobbar tillsammans för #rättvistäckning.


I Jämtlands län är det ingen självklarhet med bra mobiltäckning, utbyggnaden är bland den sämsta i landet och orättvisorna är stora. Det innebär ytterst att demokratin försvagas, eftersom tillgången till information och journalistik inskränks.

Det skriver samtliga utgivare i Jämtland i en gemensam programförklaring inför arbetet med #rättvistäckning. Det är ett gemensamt initiativ av SVT, SR samt Länstidning och Östersunds-Posten.

Under en vecka ska de i respektive kanal nyhetsbevaka bredbands- och mobilnätsfrågan. Både där det fungerar och där det inte gör det.

På torsdag i nästa vecka kommer projektet att avslutats med en livesänd hearing från Folkets Hus i Strömsund. Där kommer bland annat IT-minister Mehmet Kaplan och Terese Bengard, verksamhetschef för Hela Sverige ska leva att medverka. Sändningen ska gå både på webben hos alla de fyra medverkande mediahusen, samt i SVT Forum och P4 Jämtland. Den börjar kl. 16:05 och är tänkt att hålla på i 90 minuter.

Utgivarna bakom #rättvistäckning är Camilla Wahlman, redaktionschef SVT Nyheter Jämtland, Hans Lindeberg, chefredaktör Östersunds-Posten, Viktoria Winberg chefredaktör Länstidningen, Östersund och Ricky Karström, kanalchef Sveriges Radio Jämtland.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.