Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fyra journalister dödades under kriget i Georgien

Publicerad: 18 Augusti 2008, 12:28

De drygt veckolånga stridigheterna i Georgien och Sydossetien har kostat fyra journalister livet, konstaterar Reportrar utan gränser. Minst lika många har skadats. Flera har gripits.


Kameramannen Stan Storimans från den holländska tv-stationen RTL-4, dödades och stationens Moskvakorrespondent Jeroen Akkermans, skadades under de ryska bombningarna av Gori. Även Zadok Yehezkeli, reporter på dagstidningen Yedioth Ahronoth i Tel Aviv, skadades svårt.

Även en inte namngiven georgisk reporter som arbetade för den ryska editionen av Newsweek och hans chaufför har dödats. Deras bil träffades av en granat på ett av Goris torg.

I Sydossetien dödades chefen för georgiska Alania TV, Giga Chikhladze, och Alexander Klimchuk, chef för en kaukasisk bildbyrå och korrespondent för Itar-Tas. De båda försökte enligt uppgift att ta sig förbi en vägspärr som bevakades av befrielserörelsen.

Tre turkiska tv-journalister släpptes  sedan utrikesjournalisternas organisation i Ankara kontaktat den ryska ambassaden i landet. De hade då förhörts under flera timmar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.