Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fusion kan strida mot lagen om medieägande

Publicerad: 9 Augusti 2006, 09:31

Den planerade fusionen mellan Aftenposten och fyra stora regiontidningar i Norge strider mot lagen om medieägande. Det anser myndigheten Medietilsynet, uppger dagensmedier.no.


I måndags informerades fackklubbarna på Aftenposten, Fædrelandsvennen, Adresseavisen, Bergens Tidende och Stavanger Aftenblad om att företagsledningarna planerar ett samgående. Tidningarna samarbetar sedan tidigare, bland annat genom ett samägt annonsbolag.
Fusionen kommer att diskuteras i de fem tidningarnas styrelser den 17 augusti. Men redan i dag, onsdag, har tidningarnas styrelseordföranden ett gemensamt möte.
Men fusionen kan, enligt myndigheten Medietilsynet, gå i stöpet. Det beror på att Aftenpostens ägare Schibsted förväntas bli ägare av 60 procent av den nya mediekoncernen. Det innebär att Schibsted då kontrollerar över mer än en tredjedel av dagspressupplagorna i Norge, vilket står i strid med lagen om medieägande.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.