Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Funcke: Överdriven brist på integritetsskydd

Publicerad: 2 Oktober 2012, 11:28

Yttrandefrihetskommitténs Nils Funcke i replik till kungafamiljens advokat.


I morse skrev advokaten och hovauditören Axel Calissendorff en artikel på DN Debatt, där han efterfrågar ny lagstiftning för att stärka skyddet för den personliga integriteten, föranlett av Se & Hörs publicering av toplessbilderna på hertiginnan av Cambridge.

Nu har publicisten Nils Funcke skrivit en replik, där han understryker att man bör gå varsamt fram ”när det gäller att begränsa, oavsett om det handlar om den allmänt reglerade yttrandefriheten i regeringsformen eller den specialreglerade i tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen.”

En majoritet i yttrandefrihetskommittén, där Funcke ingått som utredningssekreterare, valde att avvisa införandet av ett integritetsbrott i grundlagsskyddade medier. ”Även om de flesta massmedierna skulle kunna leva med och klara sig från att bli fällda för integritetsintrång motiverar de få fallen inte en inskränkning av yttrandefriheten som kan få följder även för en seriös journalistik”, anser Nils Funcke.

Kungens advokat: stärkt skydd för privatlivet gynnar yttrandefriheten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.