Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Frilans ersätter ledarskribent

Publicerad: 20 Augusti 2015, 07:15

Mikael Sönne, chefredaktör på Västerviks-Tidningen, säger till Medievärlden att beslutet grundar sig i att tidningen behöver minska sina kostnader.


I samband med att Västerviks-Tidningens politiska redaktör Joakim Tholén valt att sluta försvinner också ledarskribenttjänsten. Tidningen söker därför en frilansande ledarskribent som vill kommentera det politiska livet i Västervik utifrån en moderat grundsyn. Mikael Sönne, chefredaktör på Västerviks-Tidningen, kommer att ta över redaktörskapet och säger till Medievärlden att han tar ansvar för att ledarsidan också i fortsättningen kommer att vara oberoende moderat.

Tidningens linje ligger fast och jag tar över redaktörskapet och garanterar det, säger Mikael Sönne.

Ola Mårtensson, före detta politisk redaktör på Västerviks-Tidningen är kritisk mot beslutet och twittrar: ”Så dödar man en ledarsida… Ingen pol. redaktör på VT. Det är riktigt beklagligt”. Också Martin Tunström, politisk chefredaktör på Barometern, kommenterar utveckligen på via sitt Twitterkonto: ”Mycket tråkigt att ledarskribenttjänsten på Västerviks-Tidningen (M) försvinner och ersätts med frilans”.

Att tidningen väljer att göra på det här sättet är på grund av att det behöver sparas pengar. Men Mikael Sönne säger att han tror att förändringen kommer att bli bra och att han ser fram emot att rekrytera en ny, vass skribent.

Hur kommer det här att förändra ledarsidan?

Förutom att olika skribenter har olika stil så i stort sett inte alls i och med att jag tar över redaktörskapet.

Västerviks-Tidningen ingår i den geografiskt spridda NTM-koncernen som en rad andra medier också är en del av, däribland Norrköpings Tidningar, Upsala Nya Tidning och Folkbladet.

Finns det fler tidningar inom koncernen som kan tänka sig att göra på liknande sätt?

Olika tidningar inom koncernen har redan i dag olika upplägg. Jag vet inte hur framtiden ser ut utan det är upp till varje enskild tidning.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.