Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Friedman lämnar Mittmedia

Publicerad: 1 juni 2017, 12:35

Jan Friedman kliver av som ordförande i Mittmedia AB. Krister Jönsson tar över uppdraget.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Jan Friedman har suttit i Mittmedias styrelse men nu känner han att andra uppdrag blir lidande.

– För mig är ett styrelseåtagande i Mittmedia binärt – ”all in” eller inte alls. Tyvärr är inte den fulla engagemangsnivån fortsatt möjlig utan att andra viktiga åtaganden skulle bli lidande. När jag nu uppnått pensionsålder är min avsikt att minska en del åtaganden i onoterade bolag för att fortsatt kunna ge fokus i de börsnoterade företag som jag har styrelseengagemang i, säger han i ett pressmeddelande.

– Jag har för närvarande lite för många uppdrag, nio stycken varav tre i noterade bolag. De här tre noterade bolagen har 10 000 aktieägare och ett värde på 3,5 miljarder kronor. Det är enormt ansvarsfulla uppdrag att sitta i de styrelserna, i två av fallen som ordförande, så för mig blir det en naturlig prioritering att de kommer i första hand och jag räknar med att under året avveckla mitt engagemang inte bara i Mittmedia utan även i några andra onoterade bolag, säger han till Gefle Dagblad.

Krister Jönsson tar över uppdraget. Han kommer därmed att kliva av som ägarstiftelsens, Nya Stiftelsen Gefle Dagblad, ordförande och ordförande i koncernbolaget Mittmedia Förvaltning AB. Men han kommer sannolikt inte att bli långvarig på posten. Dagens bolagsstämma har beslutat att tillsätta en valberedning med uppgift att inför en extra stämma under hösten 2017 presentera ett förslag till ny ordförande för bolaget.

– Jag ser inte mitt uppdrag som ordförande för Mittmedia AB som ett långsiktigt uppdrag. Men med denna lösning har vi nu tid att hitta en ny ordförande som kan leda det fortsatta arbetet att utveckla Mittmedia, säger Krister Jönsson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev