Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Friborg tar över efter Ulf Johansson

Publicerad: 7 Juni 2017, 05:37

Charlotta Friborg

Charlotta Friborg, tidigare tidningschef på UNT och Corren, övertar Ulf Johanssons uppdrag som programchef och ansvarig utgivare för riksnyheterna.


Ämnen i artikeln:

UNTCorren

I september stod det klart att Charlotta Friborg vid årskiftet planerade att lämna publisherrollen på UNT för att gå till SVT riksnyheters nya organisation som nyhetschef online.

Nu byter hon tjänst igen. Från och med den 1 augusti blir Charlotta Friborg programchef och ansvarig utgivare för Rapport, Aktuellt, Gomorron, Nyheter på lätt svenska, SVT Forum, svtnyheter.se, SVT Nyheter-appen, text-tv och SVT Väder.

”Charlotta Friborg är en av landets mest erfarna och modiga publicister. Hon är dessutom en skicklig och uppskattad ledare. Jag är uppriktigt glad över att ha rekryterat henne till jobbet som är ett av mediesveriges absolut viktigaste”, säger Anne Lagercrantz, divisionschef SVT Nyheter och Sport.

Friborg har en bakgrund som publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten och senare UNT. Hon har också varit redaktionschef för digitala medier på Dagens Nyheter. I samband med att hon blir ny ansvarig utgivare för SVT riksnyheter tar hon också plats i divisionens ledningsgrupp som övergripande ansvarar för att leda och utveckla verksamheterna för såväl riksnyheterna och sporten som lokala redaktioner, minoritetsredaktioner och nyheternas samhällsredaktioner.

”Vi lever i en alltmer polariserad tid där det behövs ärlig och självständig journalistik. Riksnyheterna är en fantastisk redaktion, med engagerade och djupt kunniga medarbetare. Att få leda en redaktion av denna kaliber är ett otroligt fint uppdrag”, säger Charlotta Friborg.

Hon efterträder Ulf Johansson som den 1 september blir projektledare för SVT Opinion och Opinion Live i Göteborg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UNTCorren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.