Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fria Tidningen siktar på daglig utgivning

Publicerad: 13 Maj 2011, 10:46

Fria Tidningen ska bli en "riktig" dagstidning med femdagarsutgivning. Blir planen verklighet kommer det också innebära 20 nya tjänster på redaktionen. (Uppdaterad2)


Enligt vd Lennart Fernström krävs 11 500 prenumeranter för att kalkylen ska gå ihop. Det skulle innebära 19 miljoner i prenumerationsintäkter, 13,5 miljoner i presstöd och 0,5 miljoner i annonsintäkter.

Fria Tidningen har idag en  upplaga på 5 500 vilket innebär att den måste öka med  6000 – 7 000. Lennart Fernström är optimistisk, dels för att Fria Tidningen ökade mest av alla dagstidningar i TS förra året, dels för att suget efter ett dagligt alternativ till de befintliga tidningarna är stort.

Det är skillnad på att vara ett alternativ som kommer ut 1 -2 gånger i veckan eller 5 dagar i veckan. Vi vet att det finns väldigt många som vill ha ett dagligt alternativ till de borgerliga tidningarna, säger han.

Målet är kunna öka utgivningstakten i början av nästa år, då måste de nya prenumeranterna ha anmält sig senast i oktober-november. Budskapet ska framför allt spridas av tidningens läsare och via sociala medier.

Läs mer på Fria Tidningens sajt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.