Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fria nystartar i Uppsala

Publicerad: 17 januari 2013, 07:28

Uppsala Fria Tidning har legat i dvala i ett år. Nu startar den om med utökade resurser.


”Uppsala Fria Tidning kommer att visa våra läsare ett Uppsala närmare verkligheten, även om det kanske innebär otrevliga sanningar för många. Länet är betydligt mer mångfacetterat både i sidled och höjdled än vad vi på redaktionen tycker rapporteras genom regionens medier”, säger Lena Carlberg, chefredaktör och ansvarig utgivare i en kommentar.

Uppsala Fria Tidning har systertidningar i Stockholm, Göteborg och Skåne. Rikstäckande Fria Tidningen blir tredagarstidning i maj, på sikt är målet att den ska bli femdagars.

”Tanken är att det lokala och regionala innehållet i Uppsala Fria ska komplettera de rikstäckande och internationella nyheterna i Fria Tidningen på samma sätt som våra tidningar i Stockholm, Göteborg och Skåne gör idag, säger vd Lennart Fernström.

Fria Tidningar

Fria Tidningar är ett medarbetarägt och icke vinstdrivande mediekooperativ som gett ut tidningar med fokus på miljö, djurrätt, jämställdhet, fred, demokrati- & frihet, globala & lokala fördelningsfrågor sedan 2001.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.