Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fredrik Strömberg: Stor potential i appar för Google och Mac

Publicerad: 8 December 2010, 12:38

Google har släppt App store för Chrome. Apple har en på gång för Mac. Jätteintressant, tycker Fredrik Strömberg, creative director på Bonnier Tidskrifter, digitala medier, och en av personerna bakom Mag+ konceptet.


Vilken betydelse det får för medieindustrin är dock för tidigt att säga. Och för utvecklarna ställer det till det lite. Nu ska de ta fram något som ska fungera på alla storlekar av skärmar till exempel.

Fredrik Strömberg påpekar också att mycket av det som finns i App store för Chrome också går att använda i andra läsare. Till exempel New York Times app. En produkt han uppskattade mycket när den kom men som nu inte längre ligger i framkant:

Det har hänt mycket i den här världen sedan april 2009.

Att New York Times så konsekvent använder samma funktionalitet oavsett läsare är dock något han gillar. Något som inte gäller alla precis.

Men det är sådant som händer i en värld där det inte finns någon standard.

För Fredrik Strömberg är det inte heligt att finnas i Itunes App store. Att det nu finns fler konkurrenter är bara positivt. Oavsett om de är anpassade till Android, Chrome eller Mac-datorer.

Jag hoppas och tror verkligen på att det finns en stor potential här.

Sedan hoppas jag verkligen att de ska få betalt också.

Google har öppnat sin Appstore

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.