Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fredrik Reinfeldt dömer ut DN:s artiklar

Publicerad: 16 Februari 2011, 04:00

Statsminister Fredrik Reinfeldt ifrågasätter Dagens Nyheters artiklar om hans syn på hyresrätter. DN:s tidningschef Gunilla Herlitz tycker att hans agerande är märkligt.


Ämnen i artikeln:

Fredrik Reinfeldt

Det är framför allt rubriken ”Reinfeldt dömer ut hyresrätter”, som upprört statsrådsberedningen som lagt ut ljudfiler från intervjun samt ett pressmeddelande på sin hemsida:

”De senaste två dagarna har det i dagspress förekommit artiklar som ger intrycket av att statsminister Fredrik Reinfeldt uttalat sig emot hyresrätten som boendeform i Stockholms innerstad. Det är en felaktig bild, tvärtom stödjer statsministern behovet av en bättre fungerande hyresmarknad”, står det bland annat.

Enligt Gunilla Herlitz, ansvarig utgivare på Dagens Nyheter, har tidningen återgivit intervjun i princip ordagrant, skriver Expressen.se.

Om Reinfeldts utspel säger hon: ”Det är märkligt agerande kan jag tycka. Men vi kommer ju också naturligtvis att lägga ut intervjun i sin helhet”

DN har nu publicerat intervjuerna i sin helhet, de finns här och här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Fredrik Reinfeldt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.