Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fredrik Laurin lämnar Ekot för SVT

Publicerad: 3 November 2015, 07:25

Fredrik Laurin slutar som chef för Ekots grävredaktion för att återvända till SVT som också startar ett nytt grävande program.


Fredrik Laurin har fått Stora Journalist-priset tre gånger och flera Guldspadar och internationella grävpriser.

”Vi toppar laget. Uppdrag granskning ska fortsätta att vara landets ledande redaktion för granskande journalistik. Då krävs att vi attraherar de mest kreativa, kompetenta och konkurrenskraftiga medarbetarna. Fredrik Laurin är en av dem. Jag är otroligt glad över att få hälsa honom välkommen tillbaka till vårt gäng”, säger Ylva M Andersson, chef för allmän-tv på SVT i Göteborg i en kommentar.

Fredrik Laurin blir redaktör med ansvar för research, datajournalistik och metodutveckling på Uppdrag granskning i Göteborg. Han ska också ansvara för Uppdrag gransknings internationella kontakter. Han tillträder sin nya tjänt i februari.

Nästa år startar SVT också ett nytt grävande program som vänder sig till en yngre målgrupp. Där är tanken också att bli en plantskola för unga talanger.

”Av flera skäl är det viktigt att vi vässar vår undersökande journalistik. Dem vi är satta att granska mobiliserar på sitt håll. De använder de nya medierna för att etablera sina sanningar och blir alltmer raffinerade i att offensivt försöka ta udden av våra granskningar. Dessutom prioriterar många redaktioner och mediehus den undersökande journalistiken och ska vi fortsätta vara bäst i klassen måste vi upp en nivår i vårt arbete”, säger Robert Olsson, programdirektör för nyheter och Current Affairs på SVT.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.