Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fredric Karén tar över SvD

Publicerad: 27 Augusti 2013, 07:51

Fredric Karén blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetFredric Karén

Han har jobbat på SvD sedan 2002, senast som chef för SvD.se. Tidigare har han bland annat varit inrikeschef och nyhetschef på tidningen.

Fredric Karén började sin tidningskarriär på Laholms Tidning 1987 där han snart blev redaktionschef och ansvarig utgivare. Han har också varit chefredaktör för Värnpliktsnytt.

Nu tar han över det redaktionella ansvaret för Svenska Dagbladet.

SvD står inför en gigantisk uppgift när vi succesivt ska ställa om till en mer digital utgivning. Samtidigt är det just den som ger energi och motivation. Vi har redan tagit de första stegen och nu ska den resan fortsätta. Det ska bli väldigt roligt att jobba vidare med SvD:s innovativa och förändringsbenägna redaktion, säger Fredric Karén i ett pressmeddelande.

När han fick frågan var det inget svårt beslut.

Det var hedrande att få frågan och för mig ligger det en fantastisk energi i utmaningen att ta SvD genom den strukturomvandling som just nu pågår för fullt. Jag hade inte sagt ja om jag inte trott att vi har fantastiska möjligheter. Men det kommer att krävas att vi alla vågar tänka nytt, säger han till den egna tidningen.

Lena K Samuelsson lämnar SvD

Fredric Karén om SvD:s digitala resa

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.