Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Franzén: Bonnier står inför svåra år

Publicerad: 15 september 2014, 06:24

Bonnier riskerar att förlora 4 till 5 miljarder i uteblivna intäkter de närmaste åren. På grund av koncernen lutar sig tungt mot pappersprodukter och linjär tv. Det menar vd Tomas Franzén.


Ämnen i artikeln:

Tomas FranzénBonnier AB

85 procent av Bonnierkoncernens intäkter kommer från verksamheter där den underliggande efterfrågan minskar. Det säger vd Tomas Franzén i en intervju med Dagens Industri.

En insikt som tvingat honom att revidera sina tankar om vad som måste göras.

Den kanske tuffaste insikten är att man kommer in med en ambition om att bolaget ska växa och öka lönsamheten, men så inser man att vi behöver ställa om först.

Under de närmaste åren handlar det mycket om att hitta synergier, inte minst mellan DI, DN och Expressen. Målet är där att spara 100-tals miljoner, pengar som ska användas till att nya intäkter.

Tomas Franzén pekar också ut två tillväxtområden för Bonnier, nischade informationstjänster och play-tjänster där han tror att dagens bukett med TV4-premium, SF anytime, Filmnet och C moreska förvandlas till en enda vass produkt.

Men med hårt arbetet och om allt går som planerat ska den finansiella ställningen vara oförändrad 2017 menar Tomas Franzén i intervjun med Dagens Industri.

Ämnen i artikeln:

Tomas FranzénBonnier AB

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.