Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Från malmbrott till trendbrott

Publicerad: 15 januari 2013, 12:10

Veckans tidningssvep rapporterar bland annat om politik inspirerad av både Stureplan och 1930-talet, men också om huset som inte kunde brinna som brann.


Östran socialdemokratisk
Ettan: Parkeringskaos oroar inte centrumledningen om hur bilister ovana vid det nya området orsakar kaos vid Hansa City under intensiva shoppingdagar. Men centrumledningen tar det med ro.
Ledaren: Vart tog Jonas Sjöstedt vägen? om hur vänsterpartiets nye profil inte klivit fram ur skuggorna, vilket hade varit bra för att fånga de missnöjda socialdemokrater som nu riskerar att i stället gå till höger och rösta på SD.

Folkbladet socialdemokratisk
Ettan: Kan inte brinna huset brann ner om hur ett hus brunnit ner trots att det isolerats med ett material som inte kunde brinna.
Ledaren: Bekämpa arbetslösheten med jobb om att dagens arbetsmarknadssituation har flera likheter med den 1932 då socialdemokraterna började bygga det svenska folkhemmet. En liknande politik borde föras nu.

Skaraborgs Allehanda moderat
Ettan: Road Cargo drar ner på personal om hur företaget förlorade en upphandling när det gäller transporter av papper från SCA i Umeå och blir tvunget att säga upp personal.
Ledaren: Borgerlighetens tydliga charm om att ordet borgerlig riskerar att försvinna. MUF vill inte använda det längre, inte heller den liberala tidningen Sydsvenskan. Alliansen är ett förslag.

Östersunds-Posten centerpartistisk
Ettan: Stor tävling lockade stor publik om Europas största tävling i skotercross, Arctic Cat Cup, som avgjordes i Gräfsåsen utanför Östersund.
Ledaren: Nora nonchaleras. Och hon är inte ensam om hur barn, omhändertagna enligt socialtjänstlagen, hamnar på HVB-hem, och hur ingen reagerar när de dricker sprit, prostituerar sig och våldtas.

Norrländska Socialdemokraten socialdemokratisk
Ettan: Trendbrottet om hur malmpriserna har stigit med 39 procent på tre månader tack vare större efterfrågan och att Kina har så litet lager.
Ledaren: En oklok satsning om hur finansminister Anders Borg använt 70 procent av reformutrymmet till att sänka bolagsskatten. Sverige kunde ha gjort bättre saker för de 16 miljarderna, till exempel höja lärarlönerna eller skrota pensionärsskatten.

Hallands Nyheter centerpartistisk
Ettan: Centern i Halland fick inspiration från Stureplan om att ett hundratal centerpartister träffats för att diskutera ett nytt idéprogram och att riksdagsledamoten Johan Hedin som startade Stureplanscentern 2006 föreläste.
Ledaren: Försvaret i nytt fokus om att Folk & Försvars årliga rikskonferens öppnat, om debatten kring hur det svenska militära försvaret klarar en veckas anfall och ett framtida nordiskt försvarssamarbete.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.