Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fox-journalisterna fria, konverterade under hot

Publicerad: 28 Augusti 2006, 05:54

De två Fox News-journalister som kidnappades i Gaza för nära två veckor sedan släpptes i fredags. För att bli fria hade de varit tvungna att konvertera till islam.


Den amerikanske reportern Steve Centanni och den nyzeeländske fotografen Olaf Wiig kidnappades i Gaza den 14 augusti av en dittills okänd grupp som kallar sig Heliga Jihadbrigaden. En videofilm som brigaden i samband med frisläppandet överlämnade till Fox News i Jerusalem visar hur de båda männen läser ur Koranen och konverterar. När de sedan var fria  berättade de att omvändelsen skett under gevärshot.
De berättade också, till skillnad från vad de sade på den videofilm som brigaden offentliggjorde i mitten av  förra veckan, att de inte hade behandlats särskilt väl.
Centanni och Wiig släpptes utan att kidnapparna fått sina krav på att alla muslimska fångar i USA skulle släppas fria tillgodosedda.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.