Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fotografer i vattnet när ställning föll

Publicerad: 17 Augusti 2018, 04:31

Flera fotografer hamnade i går kväll i Stockholms ström när en ställning rasade ihop under en föreställning på Stockholm kulturfestival. En person fick lindriga skador.


Den här veckan arrangeras Stockholm kulturfestival i huvudstaden. Under festivalen visas vattenshowen Aquanauts i Stockholms ström. Men torsdagskvällens föreställning fick avbrytas vid 22-tiden efter att en ställning på vilken flera fotografer uppehöll sig rasat ihop i vattnet.

”En ställning med fotografer har rasat ihop. Det är oklart hur många som befann sig på ställningen, och huruvida någon är skadad. Jag har information om att folk ska ha hamnat i vattnet, men sedan blivit upplockade”, sade Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, till TT sent i går kväll.

Terese Bonnevier, kommunikationsansvarig vid Stockholms Kulturfestival, bekräftade för Svenska Dagbladet att en person fick en mindre sårskada i huvudet.

Flera av fotograferna kunde plockas upp av båtar på platsen. Dykare från räddningstjänsten sökte därefter igenom ett område i vattnet som en säkerhetsåtgärd.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.