Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fotograf dödshotad vid upploppet

Publicerad: 18 december 2012, 13:43

En fotograf blev slagen och hotad till livet vid ungdomsupploppet i Göteborg. Men jag släppte inte kameran, säger han till Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

sociala medierGöteborg

Fotografen vill inte att hans namn ska bli känt av rädsla för vad som kan hända. Han var utanför Plusgymnasiet för att bevaka upploppet som uppstått efter att någon hängt ut tonåringar som slampor på sociala medier.

Då kom ett gäng på omkring 40 ungdomar mellan 15 och 20 år fram till honom. De tryckte upp honom mot en bil och krävde att han skulle lämna ifrån sig kameran. När han vägrade fick fotografen ett knytnävsslag i ansiktet. Sedan lyckades han ta sig loss men puttades ner mellan två bilar och sparkades.

Han kom upp på fötter igen och försökte backa ur situationen. Men innan han lyckades med det hade han fått ett slag mot nacken.

Och det känns fortfarande.

Han fick också höra ett flertal gånger att antingen skulle lämna ifrån sig kameran eller radera alla bilder annars skulle de döda honom.

Det är inte första gången han blivit hotad i tjänsten.

Men det har aldrig gått till handgripligheter tidigare.

Ska du polisanmäla?

Vet inte. Har inte bestämt mig, säger fotografen som menar att han sannolikt inte skulle blivit nerslagen om det bara funnits poliser till fots på platsen.

Nu satt de bara i sina polisbilar med blåljusen på.

Upplopp efter uthängningar i sociala medier

Ämnen i artikeln:

sociala medierGöteborg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.