Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fotoförbudet mer än lovligt fånigt

Publicerad: 2 Oktober 2015, 05:40

På lördag uppträder Peter Jöback och Helen Sjöholm i Växjö. Men Smålandsposten kommer inte att vara där. Orsaken är konsertarrangörens krav på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Om Smålandsposten ska fotografera får de bara göra det under en enda låt. Något som fått chefredaktör Magnus Karlsson att reagera. Han menar att det är mer än lovligt fånigt och har därför skrivit ett brev till arrangören där Magnus Karlsson förklarar att det bland annat handlar om arbetsmiljö och yrkesstolthet:

Man behöver helt enkelt några minuter på sig för att göra konserten, de inblandade och sig själv rättvisa. Att vi endast får fotografera under första låten är ungefär som om ni skulle förbjuda era musiker att repetera resten av konserten. Eller som om Växjö Lakers bara lät oss fotografera i första perioden. Det är helt enkelt ogörligt.

Han avslutar brevet med att konstatera att tidningen inte kommer att bevaka evenemanget då de är fullt upptagna med att bevaka händelser där vi är välkomna. Det är tråkigt för våra läsare. De som eventuellt hör av sig till oss med frågor hänvisar vi vidare till er presskontakt.

Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.