Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Förundersökning om hot mot LT läggs ned

Publicerad: 14 Februari 2018, 07:55

Daniel Nordström, utgivare och chefredaktör för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen. Foto: Mattias Holgersson/Länstidningen

Förundersökningen mot den man som varit misstänkt för att ha hotat Länstidningen Södertälje (LT) i samband med att han försökte styra tidningens journalistik läggs ned.


Det var i mitten av januari som en man kom in på LT:s redaktion i Södertälje. Personen, som hade haft flera kontakter med tidningen tidigare, ville att LT skulle skriva om hans mångåriga upplevelser av att bli motarbetad av myndigheterna. En LT-medarbetare slog sig ned och lyssnade på mannens berättelse. Men under det timmeslånga samtalet blev mannen hotfull och uttryckte bland annat att han funderat på att skaffa en k-pist för att skjuta personer på redaktionen och folk ur allmänheten.

Incidenten polisanmäldes av tidningens ansvarige utgivare Daniel Nordström, vilket Medievärlden tidigare rapporterat om. Men nu har åklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen.

”Det står att det inte längre finns anledning att fullfölja förundersökningen och att det inte går att bevisa att brott ägt rum på det utredningsmaterial som föreligger. Åklagaren skriver också att ytterligare utredning inte kan antas förbättra bevisläget”, skriver Daniel Nordström i ett blogginlägg.

Nyligen lades också förundersökningen om attacken mot VLT:s krimreporter Håkan Slagbrand ned. Daniel Nordström tycker nedläggningarna är allvarliga – och vill se en förändrad lagstiftning:

”Det börjar bli rätt många nu, de nedlagda förundersökningarna. Det börjar också bli enormt tröttsamt och oerhört allvarligt. Även om polisen gör sitt jobb händer ingenting. Det krävs en ändrad lagstiftning, justitieminister Morgan Johansson.”

Läs också

LT polisanmäler hot mot redaktionen

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.