Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fortsätter du om gästprofessor på Södertörn, Janne Andersson?

Publicerad: 7 Juli 2009, 09:45


Ämnen i artikeln:

SVTTV4DNSveriges Television

Hur kommer det sig?
– Jag fyller 66 i sommar men tycker att det är roligt att jobba och vill fortsätta, så jag sa till TV4 att jag kan vara tittarombudsman på halvtid och skriva en bok om TV4 som fyller 20. Men då sa man att man tyckte att det var bättre att jag fortsatte som gästprofessor och tittarombudsman.

Vad tycker du om att det blir färre läsar- och tittarombudsmän? DN har beslutat att inte återanställa någon och SVT har gjort likadant.
– Det är tråkigt. Men att Svenskan har en kvalitetsredaktör är positivt. Det är ju samma modell som man har på många håll internationellt.

Men TV4:s tittarombudsman får bara mer och mer att göra?
– Ja, jag sitter i morgonsoffan varannan onsdag och nu ska jag också sitta där en lördag i månaden med gäster. Dessutom ska jag vara programledare ett par gånger.

Och så är det medie- och kommunikationsstudenterna och Torsdagsklubben på Södertörn?
– Jag, men nu har jag nog lärt mig att disponera kurserna lite bättre.  Förutom vanliga föreläsningar tar ja med mig studenterna på studiebesök till TV4 där de får träffa folk från olika avdelningar, inte bara redaktion. Och så hoppas jag in på journalistlinjen på Södertörn för att undervisa i tv. Torsdagsklubben, där vi bjuder in till diskussioner i något aktuellt ämne, kommer jag också att fortsätta med.

Det låter som ett mer än fullt program. Hur laddar du?
– Jag spelar golf och så har jag min orkester.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

SVTTV4DNSveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.