Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Försvaret: Sälj inte Telia

Publicerad: 22 mars 2019, 06:46

Överbefälhavaren General Micael Bydén och Telias huvudkontor. Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Foto: Press.

Försvaret avråder bestämt riksdagen att sälja statens andel i Telia. Om det påverkar riksdagens majoritet är osäkert – M ska ha varit införstådda med kritiken under lång tid, skriver Di.


Ämnen i artikeln:

TeliaFörsvaret

Under onsdagen blev det känt att SD svängt i frågan om det statliga innehavet av Telia. Med det partiets mandat finns det i nuläget en majoritet för att avyttra de aktier som staten har i bolaget. Men försvaret varnar nu för att en försäljning kan få ”allvarliga konsekvenser för verksamheter som är betydande för Sveriges säkerhet”, skriver Dagens industri.

Kritiken från försvaret ska enligt Di fått flera partier att överväga hur man ska gå vidare i ärendet. Dock ska Moderaternas ledning ha varit införstådd i att försvaret motsatte sig affären och  ändå valt att gå vidare med den, enligt uppgifter till Di.

Di skriver också att den tidigare alliansregeringen ville sälja statens innehav i Telia. Då fick man avbryta affären efter att försvarsdepartementet sagt ifrån.

Vad det är i Telias infrastruktur som är känsligt för det svenska försvaret är sekretesstämplat.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

TeliaFörsvaret

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.