Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Första Sanna Wikström-stipendiaten utsedd

Publicerad: 15 februari 2019, 12:35

Marielle Anteskog (till vänster) har tilldelats det första Sanna Wikström-stipendiet. Stipendieutdelare var Johanna Hejdenberg, ordförande för Mittmedias journalistklubb.

Journalisten och skyddsombudet Marielle Anteskog blir den första att tilldelas fackklubben i norra Mittmedias stipendium till minne av Gefle Dagblads tidigare kulturjournalist Sanna Wikström.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Våren 2018 instiftade fackklubben i norra Mittmedia ett stipendium till minne av GD-medarbetaren och det tidigare huvudskyddsombudet Sanna Wikström. Stipendiet, om 10 000 svenska kronor, ska gå till personer inom Mittmedia som arbetat för en bättre arbetsmiljö.

Den första att ta emot stipendiet blir Mittmedia-journalisten och skyddsombudet Marielle Anteskog i Hälsingland. Hon får stipendiet för att hon ”vågar påpeka brister och ställa krav på förbättringar i arbetsmiljön och för sin stora omtänksamhet mot kollegorna i stort och i smått. Hon är den första som tänker på arbetskamraternas välmående, kommer alltid med uppmuntrande ord och ser till att födelsedagar och avtackningar uppmärksammas med insamlingar och presentköpande. Men hon bangar inte heller för att ställa jobbiga frågor till ledningen, nu senast när det gäller redaktionens flytt till nya lokaler i Hudiksvall.”

Sanna Wikström lämnade Mittmedia i april 2016 efter en konflikt med ledningen som lett till att hon blev avstängd från sitt arbete. Drygt ett och ett halvt år senare, efter en tids sjukdom, gick hon bort. Efter hennes död riktade nära anhöriga allvarliga anklagelser mot Mittmedias ledning i en mycket uppmärksammad artikel i tidningen Journalisten. Enligt hennes anhöriga skulle företagets behandling av Sanna Wikström haft betydelse för hennes sjukdomsutveckling och bidragit till hennes död.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.