Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Första branschmötet om #metoo

Publicerad: 30 november 2017, 13:38

Casten Almqvist, vd för TV4 och Bonnier Broadcasting. Foto: TV4/Pär Bäckstrand

I dag hölls det första branschmötet som TV4 och Bonnier Broadcasting tagit initiativ till med anledning av höstens #metoo-rörelse.


Ämnen i artikeln:

TV4Meter TelevisionBonnier BroadcastingMartin TimellÄntligen Hemma

Med anledning av den senaste tiden uppmärksammade händelser på TV4 har kanalen dels haft interna diskussioner, dels tagit initiativ till en dialog med såväl produktionsbolag som med branschen i stort.

Casten Almqvist, vd för TV4 och Bonnier Broadcasting, är positiv efter att i dag ha träffat branschkollegorna:

– Det var ett mycket bra och givande möte. Alla stora produktionsbolag och kanaler var representerade och vi enades om att fortsätta dialogen om de här för vår bransch så viktiga frågorna.

På plats fanns representanter från bland annat SVT, Discovery och MTG. Mötet var det första som TV4 och Bonnier Broadcasting tagit initiativ till i spåren av #metoo. Syftet med träffarna är att diskutera gemensamma åtgärder för att förebygga kränkningar och trakasserier. Nästa möte för produktionsbolag och kanalhus är Discovery ansvarig för. Parallellt kommer TV4 i december att arrangera ett möte på samma tema för dramaproduktionsbolag.

För en vecka sedan presenterade TV4 resultatet av den oberoende utredning som Setterwalls Advokatbyrå fått i uppdrag att göra. Utredningen skulle undersöka hur TV4 och produktionsbolaget Meter Television agerat i personalärendet kring Martin Timell samt ge en rad åtgärdsförslag för att förebygga och hantera trakasserier framöver.

I utredningen riktades skarp kritik mot TV4 för sin ”underlåtenhet att agera” trots att upprepade anklagelser riktats mot programprofilen. Samtidigt konstaterades stora brister i arbetsmiljön på Äntligen Hemma samt att kanalen borde ha brutit med Martin Timell tidigare.

Samtidigt som TV4 presenterade utredningen meddelades också att man sjösatt handlingsplanen Nollmissionen för att förebygga och motverka trakasserier.

Läs också

Efter utredningen – TV4 sjösätter handlingsplan

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev