Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Förslaget: Bbl/AT minskar utgivningen av e-tidningen

Publicerad: 31 oktober 2017, 12:34

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Norrtelje Tidning, Länstidningen Södertälje, Nynäshamns-Posten, Arboga Tidning, Bärgslagsbladet, Fagersta-Posten och Sala Allehanda. Foto: Lennye Osbeck

Om förslaget blir verklighet mer än halverar Mittmedia-ägda Bbl/AT sin e-tidningsutgivning. Bakgrunden till förändringen är att man vill lägga mer kraft på det lokala materialet, enligt chefredaktören. UPPDATERAD


Vid årsskiftet minskade Bärgslagsbladet/Arboga Tidning (Bbl/AT) printfrekvensen. Beslutet, som formellt fattades ett halvår tidigare, innebar att Bbl/AT blev en tredagarstidning i print. Samtidigt ökades utgivningen av e-tidningen till sju dagar i veckan. Bakgrunden till förändringarna var en stor omorganisation.

Men nu överväger Mittmedia att sluta med sin dagliga utgivning av Bbl/AT som e-tidning. Anledningen är att den inte varit tillräckligt lokal, skriver chefredaktören Daniel Nordström i en blogg.

– Nu när nästan ett år har passerat kan vi dra ordentliga slutsatser och kan konstatera att testet inte fick det genomslag som vi hoppats på. Vi lyssnar på publiken, förändrar och tar nästa steg. Jag tycker att det är viktigt att våga prova nya affärsmöjlighet och därefter utvärdera, förändra, byta spår och ta nästa steg när så krävs. Det gäller att aldrig låsa fast sig, utan hela tiden prova nya idéer och affärsmöjligheter och att vara beredd att utveckla, förändra eller förkasta dessa över tid, skriver Daniel Nordström i ett mejl till Medievärlden.

Fortsättningsvis kommer e-tidningen, enligt förslaget, att komma ut de tre dagar papperstidningen utkommer. På så sätt ska medarbetarna kunna lägga mer kraft på det lokala materialet. Samtidigt kommer tidningens prenumeranter erbjudas VLT:s e-tidning sju dagar i veckan. Förändringarna kommer inte att innebära några personalförändringar.

Nu har Bbl/AT bett läsarna att svara på en enkät om hur de uppfattar förslaget.

– Vi har väldigt aktiva läsare, vilket jag är tacksam för. Vi skickade ut enkäten i tisdags morse. Efter ett antal timmar hade vi drygt 120 svar från läsarna. 66,7 procent av dessa tycker att vårt förslag är bra. Läsarna har också möjlighet att skriva frisvar, vilka också är mycket intressanta av att ta del av. Hur många som har svarat i nuläget vet jag inte. Jag inväntar fler rapporter.

Uppgifterna från läsarna kommer att vara vägledande när beslut fattas i frågan, vilket kommer att ske inom två veckor.

– Om det blir verklighet är planen att vi genomför detta i början av januari, det vill säga exakt ett år efter frekvensförändringen, skriver Daniel Nordström.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev