Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Forskare på dubbla stolar utlyft ur Medieutrednings antologi

Publicerad: 10 December 2015, 06:53

Pelle Snickars, professor i medie- och kommunikationsvetenskap, får inte medverka i Medieutredningens forskningsantologi. Orsaken han sitter med i mediebranschens public service-utredning.


Ämnen i artikeln:

Medieutredningen

I somras fick Pelle Snickars en förfrågan från Medieutredningen om han ville medverka i en forskningsantologi med ett kapitel om personifierad data och medial informationskonsumism. Där planerade han att propagera för digitalt uppdaterad medieforskning, som inte på traditionellt manér tog sin utgångspunkt i analoga metoder, surveyundersökningar eller fokusgrupper kring självuppskattad medieanvändning.

Men för någon dag sedan fick han beskedet att texten inte kommer att finnas med i antologin. Orsaken är, enligt vad Pelle Snickars skriver i ett inlägg på DN Kultur, att han sitter med i mediebranschens public service-utredning.

Censur är aldrig trevligt, speciellt i detta fall eftersom min text inte alls behandlar, eller ens nämner, ordet public service. Jag har även tidigare fått frågan av Novak (Anette Novak, Medieutredningens ordförande, reds anm.) varför jag egentligen ingår i branschens kommission, och om jag inte genom detta riskerar mitt forskaranseende. Besynnerligt är bara förnamnet. Det skriver Pelle Snickars på DN Kultur.

Ämnen i artikeln:

Medieutredningen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.