Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Försäljningen av danska TV2 dröjer

Publicerad: 8 Januari 2007, 15:09

Bonniers och andra mediabolag kan få vänta länge innan de kan lägga ett bud på danska TV2. Konkurrenterna MTG och SBS anklagar nämligen statsägda TV2 för prisdumping och för att ha gett olovliga rabatter på annonser. Frågan ska behandlas av Östre Landsret och väntas först blir avgjord i slutet av 2008.


TV 2 har för närvarande sex rättssaker i EG-domstolen, bland annat om olovligt statligt stöd till kanalen och rabattavtalsystem. Nu kommer det ytterligare en sak, som kan uppskjuta privatiseringen av TV2 med flera år. Det handlar om flera hundra miljoner kronor, som MTG och SBS menar att de gått miste om genom TV 2:s årsrabatter till annonsörerna. MTG står bakom Viasat och TV3-kanalerna, medan SBS äger SBS Net och Kanal 5.

Frågan om TV2:s rabattsystem har tidigare behandlats av både konkurrensrådet och konkurrensnämnden, vilka har kommit med motstridiga beslut. MTG och SBS vill nu att frågan behandlas av nästa instans, som alltså är tingsrätten.

Enligt medieexperter är det inte troligt at TV2 blir sålt innan domstolarna har behandlat de olika frågorna.

Så sent som i december i fjol framhöll den danske kulturministern, Brian Mikkelsen, att rättssakerna i EG-domstolen inte längre hindrar en försäljning av TV2 och att den ska ske snarast möjligt. Men det sade han innan MTG och SBS lämnade in sin överklagan till tingsrätten.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.