Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Förnya public service eller låt andra ta över”

Publicerad: 1 Mars 2011, 07:14

"Skaffa er en idé om public service eller överlåt till andra aktörer att ta hand om den". Det är s-debattören Ursula Berges och konsulten Cecilia Stegö Chilos budskap till staten i ett debattinlägg i Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

Public service

Ursula Berge och Cecilia Stegö Chilo är hårda i sin kritik av dagens mediepolitik och menar att den är ”i huvudsak är en anpassning till rådande ordningar” och inte innehåller några idéer eller visioner om vad public service egentligen ska vara.

Berge och Stegö Chilo anser också att dagens licenssystem måste ifrågasättas. Om det finns ett allmänintresse i att staten engagerar sig i det fria kultur-, informations- och kunskapsutbytet bör det finansieras över skattsedeln och inte bara av vissa delar av befolkningen.

Debattörena oroas över den ”down marketttrend” de tycker sig se: ”Publiksiffrorna har blivit överordnade samhällsuppdraget och en sådan utveckling kommer att bli allt svårare att motivera inom ramen för såväl ett licenssystem som en skattefinansierad public service.”

”Skaffa er en idé om public service eller överlåt till andra aktörer att ta hand om den”, avslutar Stegö Chilo och Ursula Berge.

Läs hela debattinlägget här.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Public service

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.