Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Formgren lämnar Neos redaktionsråd

Publicerad: 2 September 2015, 04:43

UPPDATERAD. Marika Formgren har beslutat sig för att kliva av som medlem i Neos redaktionsråd.


Marika Formgren menar att magasinet och dess chefredaktör Paulina Neuding fått extremt mycket och onyanserad kritik för att hon (Formgren) sitter i redaktionsrådet.

På sin blogg skriver hon nu att eftersom hon anser att Neo är ett viktigt magasin, som klarar sig lika bra utan mig (jag har suttit i redaktionsrådet i ungefär 1,5 år men bara deltagit på ett möte), så kliver jag av.

Med anledning av de senaste dagarnas debatt om Marika Formgrens uppmaning av bojkott mot DN har Magasinet Neos chefredaktör Paulina Neuding lämnat sin kommentar i ett blogginlägg på Neos sajt. Hon skriver: ”De senaste dagarna har några personer försökt koppla samman Neo med en uppmaning till bojkott av Dagens Nyheter. Den kopplingen är grundlös.”

Paulina Neuding konstaterar vidare att Marika Formgren inte är anställd av Neo och att hennes blogginlägg inte publicerats i eller skrivits på uppdrag av Neo.

Journalist uppmanar till ”krig” mot DN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.