Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Förlängning av presstödet godkänns

Publicerad: 3 December 2015, 14:23

EU-kommissionen har godkänt en förlängning av presstödet i dess nuvarande form till utgången av 2019.


Ämnen i artikeln:

MedieutredningenAnette Novak

I ett pressmeddelande från Medieutredningen med anledning av EU-kommissionens beslut står att det i nuläget är oklart vad godkännandet innebär för Medieutredningen:

Vi för nu samtal med Kulturdepartementet om sex månaders förlängning av utredningstiden, säger regeringens utredare Anette Novak i ett pressmeddelande.

Tidningsutgivarnas chefsjurist Per Hultengård är inte förvånad över EU-kommissionens beslut utan sa redan i november till Medievärlden att ett godkännande var att förvänta:

Det finns ingen som helst anledning att tro att kommissionen inte skulle godkänna det. Det godkännandet handlar mer om formalia.

I dag konstaterar Per Hultengård att beslutet innebär att Sverige kan genomföra riksdagens beslut om att det nuvarande presstödssystemet ska gälla till och med 2019.

Alla beslut om presstödet har varit villkorade, under förutsättning att EU-kommissionen godkänner dem. Men jag har aldrig trott något annat, säger Per Hultengård.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.