Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Folket säger nej till alla SD-annonser

Publicerad: 22 Maj 2014, 04:36

Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Och står för något som Folket inte står för. Med den motiveringen säger tidningen nu nej till alla annonser från partiet. Trots att varenda annonskrona behövs.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna får tycka som de vill om vad de vill. Men yttrandefriheten innebär inte att de har rätt att annonsera var de vill. I alla fall inte i Folket. Det anser tidningens chefredaktör Marie Hillblom som nu säger nej till alla valannonser från SD.

Beslutet innebär att Folket går miste om flera tiotusentals välbehövliga annonskronor. Ur den synvinkeln var det inget lätt beslut enligt Marie Hillblom.

SD står för något som är i skarp kontrast för vad Folket står för, att alla människor har lika värde, oavsett var de kommer ifrån, hudfärg eller sexuell läggning. Så utifrån det var det ett enkelt beslut.

Folket har tidigare tagit ställning mot rasism när tidningen gjorde en bilaga tillsammans med Expo, om att stå upp för ett Eskilstuna där alla plats. I samband med den arrangerades också en demonstration mot rasism där omkring 1 000 personer deltog.

Beslutet innebär inte att det inte kommer att stå en rad om partiet i Folket längre.

Vi kommer att fortsätta att nyhetsbevaka vad de gör, och de kommer att få möjlighet till utrymme på våra insändar- och debattsidor, säger Marie Hillblom.

Läs mer i Marie Hillbloms krönika:

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.