Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Fokus rekryterar Kristin Lundell

Publicerad: 22 februari 2017, 09:22

Kristin Lundell. Foto: Carolina Byrmo

Aftonbladets Kristin Lundell ersätter kulturredaktören Elsa Westerstad på Fokus. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

FokusAftonbladet

Fokus kulturredaktör Elsa Westerstad kommer att tillbringa större delen av 2017 på SvD:s kulturredaktion som debattredaktör. Där blir hennes uppdrag att utveckla kulturredaktionens utbud av fördjupande artikelserier för prenumeranter.

Nu står det klart att Aftonbladets skribent Kristin Lundell hoppar in som kulturredaktör på Fokus mars-december under Elsa Westerstads tjänstledighet.

”Det ska bli väldigt roligt att jobba mer som redaktör. Jag har ju mestadels ägnat mig åt att skriva under de sexton år som jag arbetat som journalist. Så det känns som en rolig lyx att få lägga ut idéer på skribenter och sedan håva in resultatet istället för att behöva skriva artikeln själv”, skriver Kristin Lundell i ett mejl till Medievärlden.

Vad ser du för utmaningar med uppdraget?

”Elsa Westerstad – som jag fyller uppdraget för – är en väldigt bildad men på samma gång opretentiös kulturjournalist och det har ju satt sin prägel på sidorna. Jag hoppas att jag ska kunna hålla allt på samma nivå men givetvis med min egen prägel på kulturlivet.”

Vad har du för relation till Fokus?

”Jag är en trogen läsare av Fokus – älskar deras berättande journalistik och veckoutgivning – men jag har utöver det ingen annan relation till magasinet. Jag är mycket spänd och förväntansfull inför uppdraget. Det är som att börja i en ny grupp på baletten.”

Kristin Lundell är inriktad på musik och populärkultur och har bland annat skrivit för Svenska Dagbladet. Sedan 2014 frilansar hon för Aftonbladet, vilket hon ska fortsätta med på 25 procent.

Lundell är också en av årets deltagare i På spåret. Tävlar i programmet gör hon med DN:s idé och kritik-redaktör Johan Hilton.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FokusAftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev