Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Fokus nye vd är Claes de Faire

Publicerad: 6 December 2016, 07:15

Claes de Faire. Foto: Andreas Elgstrand.

Tidningen Resumés förre publisher Claes de Faire blir ny vd på Fokus: "Jag ska göra mitt allra bästa för att Fokus ska bli lönsamt och digitalt". Han efterträder Lars Grafström – den siste av grundarna som lämnar tidningen. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Claes de Faire

För ett drygt år sedan lämnade Claes de Faire publisherrollen på Resumé efter fyra år på tidningen och totalt elva inom Bonnier, för att bli innovationschef och chefsrekryterare på bemanningsföretaget Novare. Claes de Faire har också varit publisher för Svenska Nyhetsbrev och tillförordnad chefredaktör samt förlagschef för Veckans Affärer.

Nu har nyhetsmagasinet Fokus styrelse utsett honom till ny vd för Fokus.

”I Claes får Fokus en kreativ vd med nya affärsidéer, digital kompetens och bred erfarenhet från kvalificerad journalistik”, säger styrelsens ordförande Viveca Ax:son Johnson i ett pressmeddelande.

– Fokus är en av Sveriges mest spännande tidningar med några av Sveriges mest spännande personer i och omkring. Det är klart att jag blev glad när jag fick frågan, säger Claes de Faire när Medievärlden når honom.

Målet är enligt ett pressmeddelande att ”utveckla Fokus affär ytterligare och bygga ett ännu starkare varumärke, som ska vara den självklara informationskällan för kvalificerat samhällsintresserade”.

Kan du göra Fokus lönsamt?
– Jag ska göra mitt allra bästa för att Fokus ska bli lönsamt och digitalt. Och det ska jag göra genom att presentera nya idéer och intäktsmodeller, säger Claes de Faire, som tillträder i mitten av januari.

Innan de Faire lämnade branschen hade han flera publisheruppdrag:

– Mediebranschen är superspännande och jag har absolut saknat den. Tidigare har jag haft ansvar för både siffror och bokstäver. Det här är en lite annorlunda roll som ska bli väldigt spännande.

Fokus chefredaktör Johan Hakelius kommenterar rekryteringen:

”Fokus står inför en stor satsning, både digitalt och i pappersform. Att då få jobba tillsammans med Claes för att göra bästa möjliga affär av de satsningarna och ytterligare stärka Fokus varumärke ska bli riktigt roligt.”

Magasinets nuvarande vd Lars Grafström var med och grundade Fokus 2005.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Claes de Faire

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.